Normal_auto_monteur_mbo_vmbo_praktijk_techniek

Al jaren is er een tekort aan automonteurs in Nederland. Het aantal openstaande vacatures is in de afgelopen jaren meer dan verdubbeld. Gelukkig kent het vak een stijgende populariteit. Steeds meer jongeren kiezen voor een studie autotechniek. Het aantal leerlingen Mobiliteit is sinds 2014/2015 met 28 procent gestegen. Het aantal studenten op mbo-niveau 3 en 4 steeg in drie jaar tijd zelfs met gemiddeld 46 procent. Dit meldt Opel.

Opel, één van de grote werkgevers van autotechnici in Nederland, is blij met de aanwas van dit aanstormende talen. Gisteren ging een roadshow langs autotechniekopleidingen in heel Nederland van start. Met een droomvacature hoopt het automerk de technici in spe te helpen. Zij maken kans op  een stage bij rallycoureur Timo van der Marel tijdens de WK Rally Monte Carlo. 
 

Droomstage 

De droomstage maakt onderdeel uit van ‘Unlock Your Potential’. Opel roept mensen op om het beste in zichzelf naar boven te halen op basis van doorzettingsvermogen, daadkracht en lef. De droomstage sluit hier perfect bij aan. Sleutelen aan een snelle wagen, in dienst van een kritische coureur vraagt van een monteur prestaties op de toppen van zijn of haar kunnen. De leerlingen kunnen zich inschrijven via opel.nl/motorsport/student. Door het achterlaten van een motivatie maken studenten kans om aanwezig te zijn op de finaledag op 5 januari. 
 

Finaledag vol uitdagingen

Tijdens de finaledag leggen de studenten diverse tests af. De winnaar wint een plek in de WK Rally Monte Carlo crew van Timo, die van 22 tot 27 januari 2019 verreden wordt.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids