Normal_roken__sigaret

De MBO Raad is vandaag een van de organisaties die het Nationaal Preventieakkoord ondertekenen. In dit akkoord staan gezamenlijke maatregelen om gezondheidsproblemen van de Nederlandse bevolking aan te pakken. De MBO Raad ondertekent het akkoord omdat de raad vindt dat het beroepsonderwijs een belangrijke rol speelt in een gezonde leefomgeving voor jongeren en volwassenen. Dit meldt de MBO Raad.

In het Preventieakkoord ligt de nadruk met name op drie gezondheidsthema’s: roken, overgewicht en problematisch alcoholgebruik. Het Preventieakkoord komt niet in de plaats van bestaande programma’s zoals Gezonde School, een project waar al veel mbo-instellingen aan meewerken, maar zal deze programma’s versnellen en versterken.

Een gezonde leefomgeving is een gedeelde verantwoordelijkheid, ook van het onderwijs, zegt voorzitter Ton Heerts over het akkoord. “We zijn blij dat het akkoord dit erkent en uitgaat van de mogelijkheden die er al zijn om vanuit het onderwijs met partners een bijdrage te leveren aan het onderwerp”.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids