Normal_dodenherdenking__4_mei__oorlog__vlag

Met Vakkanjers ontdekken en ontwikkelen vmbo’ers en mbo’ers hun vakmanschap. Komend schooljaar gaan ze aan de slag met een opdracht van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Ze ontwerpen, ontwikkelen en bouwen een monument voor de challenge ‘vrijheid in beweging’. Dit meldt Vakkanjers.

De Vakkanjers en het Nationaal Comité 4 en 5 mei werken samen in de challenge ‘vrijheid in beweging’. Hierin willen ze erachter komen hoe de jongeren tegenwoordig denken over het thema vrijheid. De teams bouwen een eigen moNUment, waarin zaken als licht, interactie en energie verwerkt zijn. Gebruik van duurzame materialen is hierin belangrijk. De ontwerpen zijn verbonden met elkaar en kunnen elk jaar verder worden uitgebreid. De teams met de beste ontwerpen presenteren hun idee tijdens het landelijke eindevent Vakkanjers LIVE in 2019.
 
Met Vakkanjers ontdekken en ontwikkelen vmbo’ers en mbo’ers hun vakmanschap. Dat doen ze aan de hand van realistische opdrachten voor een landelijke opdrachtgever. Dit jaar is dit het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Vorig jaar was de opdrachtgever de Unie van Waterschappen.
 
Tijdens Vakkanjers LIVE krijgen leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs de gelegenheid de wereld van techniek te ontdekken via een uitgebreid programma. Ze leren wat er allemaal komt kijken bij het opzetten van een festival wat betreft licht en geluid bedienen, decors en podia ontwerpen en vele andere dingen. Vakkanjers LIVE biedt de jonge bezoekers een positieve ervaring met techniek. Hierdoor kiezen ze mogelijk eerder voor een technische opleiding of loopbaan.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids