Normal_koning__willem-alexander

Vandaag vindt de eerste officiële opening van het mbo-jaar plaats. Hiermee wordt een nieuwe traditie gestart die het mbo nog meer op de kaart wil zetten. ROC van Tilburg is dit jaar gastheer en koning Willem-Alexander opent het mbo-jaar 2018/2019. De ceremonie is live te volgen via de website van de MBO Raad. Dit meldt de MBO Raad.

Het is voor het eerst dat het nieuwe studiejaar van het mbo met een officiële bijeenkomst wordt ingeluid. De mbo-scholen, verenigd in de MBO Raad, starten hiermee een nieuwe traditie om voor iedereen zichtbaar te maken waar het mbo voor staat: ontwikkelen, kennis overdragen en delen, samenwerken en investeren in jongeren die een beroepsdiploma willen halen en volwassenen die zich verder willen ontwikkelen. 
 
Noord-Brabant is dit jaar met ROC Tilburg namens alle mbo-scholen gastheer van de openingsbijeenkomst. Vanuit de regio en het hele land zijn mbo-studenten, docenten en instructeurs, bestuurders, werkgevers en partners van het mbo genodigd. Centraal in het openingsprogramma staat de drievoudige kwalificatie van het mbo: vakkennis, burgerschap en een leven lang ontwikkelen. Ook worden de 42 studenten voorgesteld, die als ambassadeurs gaan deelnemen aan de verkiezing Landelijke ambassadeur mbo 2018. 
 
Naast Koning Willem-Alexander spreken onder andere Marjolein de Leeuw van ROC Tilburg, voormalig Tweede Kamerlid Tanja Jadnanansing, duo-voorzitter SBB Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink, MBO Raad-voorzitter Ton Heerts en voorzitter college van bestuur ROC Tilburg Fred van der Westerlaken.
 
De opening is van 14.00 tot 15.15 uur live te volgen via de website van de MBO Raad.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids