Normal_studenten_mbo_verpleging_verpleegkunde_zorg
De provinciale winnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider 2018 zijn bekend. Zij strijden nu verder om de landelijke titel.  Op 19 november,  de Dag van het mbo, wordt bekendgemaakt wie het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland zijn geworden. Dit meldt SBB.
In aanloop naar het Ambassadeursgala op de Dag van het mbo kon iedereen leerbedrijven en praktijkopleiders voordragen om mee te doen met de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider 2018. Alle voordrachten werden beoordeeld en ingedeeld naar sector en provincie, om uiteindelijk tot één beste leerbedrijf en één beste praktijkopleider te komen. De landelijke winnaars worden op de Dag van het mbo bekendgemaakt. Hier zijn de provinciale winnaars te vinden.
 
De Dag van het mbo is een gezamenlijk initiatief van de MBO Raad, de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB), het ministerie van onderwijs en de MBO Academie. Op de dag zelf verbinden docenten, leerbedrijven, schoolbestuurders en de overheid met elkaar op het event MBO City via lezingen, workshops en dialogen. De grote finale van de dag is het Ambassadeursgala met de prijzen Landelijke Ambassadeur mbo, beste leerbedrijf en beste praktijkopleider. De Dag van het mbo is onderdeel van Dit is mbo waarbinnen diverse organisaties samenwerken om de waarde van het mbo voor samenleving en economie te laten zien.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids