Normal_kok_koken_horeca_mbo_kip_vlees_snijden

Volgend jaar zullen de finales van de vakwedstrijden Skills Heroes en Skills Talents plaatsvinden van woensdag 20 tot en met vrijdag 22 maart. Opnieuw is RAI Amsterdam de plek waar het driedaagse beroepenevenement zal plaatsvinden. Dit meldt World Skills Netherlands.

Skills Talents zijn vakwedstrijden voor teams van vmbo-leerlingen. Na regionale wedstrijden belandden de beste leerlingen van de provincie uiteindelijk bij de landelijke finale. De deelnemers kunnen de beste worden in hun vakgebied maar ook als provincieteam. Inschrijven voor Skills Talent is mogelijk vanaf mei tot 1 december.

Skills Heroes zijn de vakwedstrijden voor mbo'ers voor verschillende niveaus en leerjaren. Na voorrondes op de eigen school gaan de winnaars door naar de kwalificatiewedstrijden waarbij zij strijden tegen studenten van andere mbo-scholen. De winnaars gaan door naar de finales in de RAI waar de nationale kampioenen per vakgebied bepaald worden. Winnaars van de voorrondes kunnen tot 1 november worden aangemeld voor de kwalitficatiewedstrijden.

Tijdens het Skills The Finals evenement in de RAI vinden niet alleen de finalewedstrijden plaats maar is er ook ruime aandacht voor voorlichting. Leerlingen van basisonderwijs tot en met mbo kunnen zich oriënteren op de diverse beroepen en studiemogelijkheden. Meer informatie op www.worldskillsnetherlands.nl.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids