Normal_car-mechanic-2267350_960_720

De eerste funderingspalen voor een nieuw opleidingscentrum in Amsterdam-West zijn geslagen. Eigenaars zijn Exclusiva, NexTechnician, MBO College Westpoort en MBO College Noord van het ROC van Amsterdam. Het doel van het gezamenlijke opleidingdscentrum is een nog betere samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven binnen de mobiliteitsbranche. Dit meldt het ROC van Amsterdam.

De automotive branche is een branche die sterk in beweging is. Technologieën veranderen snel waardoor het cruciaal is dat onderwijs en bedrijfsleven nauw met elkaar samenwerken. In Amsterdam-West wordt daarom een nieuw opleidingscentrum gebouwd waar alle mobiliteitsopleidingen van MBO College Westpoort en MBO College Noord vanaf april 2019 les krijgen. Denk hierbij aan mobiliteit in de vrachtwagenbranche, personenauto’s, tweewielers, maar ook schade en carrosserie.

In het nieuwe pand komt ook een Innovatielab. Hier werken studenten samen met het bedrijfsleven aan innovatievraagstukken vanuit het werkveld. Het Innovatielab dient daarnaast als een ontmoetingscentrum voor de mobiliteitsbranche.

Aansluiten bij behoeften

“De komst van dit nieuwe opleidingscentrum is ontstaan vanuit een behoefte van het bedrijfsleven”, vertelt Florus Roelofsen, directievoorzitter van MBO College Noord en MBO College Westpoort van het ROC van Amsterdam. “Zij gaven aan geen probleem te hebben op het gebied van kwantiteit, maar wel op het gebied van kwaliteit. Bij het nieuwe opleidingscentrum werken het bedrijfsleven en onderwijs nauw met elkaar samen, waardoor aan deze behoefte kan worden voldaan. Studenten betreden het werkveld met die competenties waar het bedrijfsleven behoefte aan heeft. En ook medewerkers van het bedrijfsleven krijgen binnen ons opleidingscentrum de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen.”   

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids