Normal_werk_stage_praktijk

De gemeente Heerhugowaard, het onderwijs (vmbo en mbo) en de Bedrijfskring Heerhugowaard organiseren donderdag 12 april de bijeenkomst 'Heerhugowaard maakt werk van verbinding'. Deze bijeenkomst heeft als doel nieuwe arbeidskrachten te behouden voor de regio. Het gaat economisch goed met het bedrijfsleven in Heerhugowaard. Maar de groei lijkt zijn plafond te naderen doordat aanwas van nieuwe medewerkers stokt. Het is steeds lastiger om nieuwe en extra medewerkers te vinden. En toch levert het lokale onderwijs jaarlijks honderden specialisten af op de arbeidsmarkt. Dat meldt ROC Horizon College. 

Deze nieuwkomers op de arbeidsmarkt weten onvoldoende welke mooie carrièrekansen er in Heerhugowaard en omstreken voor hen liggen. Vaak zijn zij gefocust op organisaties buiten de regio. Om deze specialisten te behouden voor de regio dient er in een vroegtijdig stadium meer binding tussen onderwijs en bedrijfsleven te zijn.

Tijdens de bijeenkomst van 12 april worden praktische actiepunten gepresenteerd om toekomstige schoolverlaters op diverse manieren kennis te laten maken met het lokale bedrijfsleven. Bedrijven kunnen zich direct aanmelden om zich aan een actiepunt te verbinden. Een unieke kans voor het lokale bedrijfsleven om hun toekomstige medewerkers te boeien en te binden.

Voor alle ondernemers in Heerhugowaard

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 12 april van 15.45 uur tot 18.00 uur op het ROC Horizon College, Umbriëllaan 2 in Heerhugowaard. Dit evenement is bedoeld voor alle ondernemers uit Heerhugowaard. Ondernemers die geen lid van de Bedrijfskring Heerhugowaard zijn maar wel willen deelnemen, kunnen zich aanmelden via de e-mail van de Bedrijfskring Heerhugowaard: info@bkhhw.nl.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids