Normal_roc_mondriaan_techniekcampus

Koningin Máxima en de Jordaanse koningin Rania hebben vandaag een bezoek gebracht aan de techniekcampus van ROC Mondriaan aan de Tinwerf in Den Haag. Het bezoek maakte deel uit van het staatsbezoek dat het Jordaanse koningspaar dinsdag en woensdag brengt aan Nederland. Dit meldt ROC Mondriaan.

Beide vorstinnen lieten zich in het Techniek Innovatiehuis informeren over de samenwerking tussen het technisch mbo-onderwijs en het bedrijfsleven. Zij zagen de Brainbox Energy, een brandweer trainingsmodule die Mondriaan-studenten samen met kennispartner Kalisvaart maken voor de Veiligheidsregio Haaglanden. Ook bekeken de gasten hoe bestaande auto’s in samenwerking met Accenda worden omgebouwd naar elektrisch rijden. Studenten mechatronica vertelden hoe zij met steun van partner Festo deelnamen aan de World Skills. Daarnaast kwam de samenwerking op diverse projecten met Siemens aan de orde. Het eerste deel werd afgesloten bij de zeilwagen die Mondriaan studenten maken in opdracht van de stichting behoud Schevenings Erfgoed en Muzee Scheveningen.

Aansluitend ging het gezelschap naar de bouwhal waar bedrijfspartner Weboma, en ook lid van de Mondriaan Adviesraad,  aanwezig was. Daar zagen zij onder andere een demonstratie virtueel spuiten. De laatste stop was de hal van de School voor Autotechniek en Mobiliteit. De school biedt er opleidingen voor tweewielers, scooters, (bedrijfs)autotechniek en managementopleidingen voor de sector autotechniek.

Techniekcampus

Op de Techniekcampus volgen ruim 3.000 studenten een opleiding aan een van deze Mondriaanscholen: School voor Autotechniek en Mobiliteit, School voor Bouw en Infra, School voor ICT, School voor Metaal-, Elektro- en Installatietechniek en de School voor Technologie en Engineering.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids