Logo_logo_eurocollege

Op 1 augustus opent een derde vestiging van het EuroCollege in Utrecht. Directeur Edu de Walle wil daarmee tegemoetkomen aan de groeiende vraag naar goed opgeleid personeel van ondernemers en bedrijven in Nederland. Dit meldt EuroCollege.

Na Utrecht wil Van de Walle uitbreiden in Eindhoven en Antwerpen. De privéschool voor versnelde mbo- en hbo-opleidingen op het gebied van international business en ondernemen, finance, hotelmanagement, evenementen management en toerisme heeft al jaren het hoogste slagingspercentage van Nederland. Van de hbo-studenten slaagt 80 procent binnen drie jaar. Op het mbo behaalt 95 procent binnen twee jaar zijn diploma.

Van de Walle nam EuroCollege in 1998 over om zijn visie op onderwijs te kunnen implementeren. Zijn concept gaat uit van kleinschalige scholen, waar studenten persoonlijke aandacht krijgen en een-op-een gecoacht worden. De focus ligt op mindset, discipline en doelgericht hard werken. De docenten zijn succesvolle ondernemers of managers. Studenten doen theoriekennis op uit boeken, maar leren daarnaast veel in de praktijk. Ze gaan meerdere keren op stage, ook in het buitenland. Studenten van EuroCollege zijn daardoor zeer gewild in het bedrijfsleven en vinden snel een baan.

Nadat zijn formule op het eerste EuroCollege in Rotterdam met succes was ingevoerd, opende Van de Walle in 2013 een tweede vestiging in Amsterdam. Om een kleinschalige school te blijven is 250 studenten per vestiging het maximum. Het aantal nieuwe aanvragen van studenten is echter groter. Met de derde vestiging in Utrecht zorgt EuroCollege voor een betere spreiding van studenten over het land en komt het tevens tegemoet aan een groeiende vraag uit de branche. ,,Veel ouders die ook ondernemer zijn in de regio Utrecht vroegen ons om daar naartoe te komen omdat ze niet aan goed personeel kunnen komen en bovenal een goede opleiding voor hun kinderen zoeken,” aldus Van de Walle.

Het eerste jaar in Utrecht start met 35 studenten. EuroCollege houdt op 7 en 14 april, 2 en 23 juni en 25 augustus open dagen in het Van der Valk Exclusief Hotel in Utrecht.

(Dit is een advertorial)