Normal_mbo_leerlingen_koks_horeca_koken_keuken_praktijk_vmbo

Het terugtreden van de voorzitter van MKB-NL, Michael van Straalen, wordt betreurd door de MBO Raad. Voorzitter Ton Heerts zegt dat Van Straalen namens MKB-NL en VNO-NCW veel heeft gedaan voor de samenwerking met het mbo, waar nog lang van geprofiteerd zal worden. Dat meldt de MBO Raad.

Van Straalen liet deze week weten per 1 februari te stoppen als voorzitter van MKB-NL. Voor de behartiging van het midden- en kleinbedrijf heeft hij zich bijna twaalf jaar ingezet, eerst als vice-voorzitter en sinds 2013 als voorzitter. Heerts en Van Straalen werkten sinds 2016 samen aan het duo-voorzitterschap  van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Dat voorzitterschap deed Van Straalen er de laatste vijf jaar bij.

Volgens Heerts mag Van Straalen worden gezien als pionier in de samenwerking met het mbo, mede doordat hij al sinds de oprichting betrokken was bij SBB. “Dat het mbo tegenwoordig bekendstaat als hofleverancier van de arbeidsmarkt is voor een groot deel te danken aan Van Straalen”, aldus Heerts. 

De MBO Raad bekijkt nu welke nieuwe mogelijkheden er zijn voor een samenwerking met VNO-NCW/MKB-NL. Heerts zegt dat die samenwerking zowel buiten als binnen de SBB geldt.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids