Logo_logo_skills

Het Loopbaanoriëntatie en -Begeleidingsprogramma (LOB) van Skills the Finals is een gratis programma waarbij leerlingen kennis kunnen maken met allerlei beroepen. Het programma bestond al voor vmbo-leerlingen. Dit jaar is er ook een speciaal programma voor mbo'ers. Dit meldt World Skills Netherlands.

Bij het Skills the Finals LOB-programma maken leerlingen gericht kennis met diverse beroepen. Ze zien hoe vakmensen aan het werk en gaan zelf ook aan de slag met opdrachten en activiteiten. Speciaal voor mbo-studenten zijn er nu specifieke mbo-challenges en activiteiten. Ook kunnen zij een bezoek brengen aan de verschillende vakwedstrijden voor mbo'ers. Daar krijgen zij extra uitleg door voormalige kampioenen van de wedstrijden. Het programma biedt tot slot de mogelijkheid voor studenten om extra informatie en voorlichting te krijgen over stagemogelijkheden, arbeidskansen en beroepen door SBB-adviseurs en mensen uit het werkveld.

Het LOB-programma vindt plaats tijdens Skills the Finals op 15, 16 en 17 maart in de IJsselhallen in Zwolle. Meer informatie over het LOB-programma, Skills the Finals en praktische informatie op www.skillsthefinals.nl

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids