Noorderpoort biedt unieke Duits-Nederlandstalige mbo-opleiding aan

Noorderpoort biedt vanaf september 2018 de eerste tweetalige Duits-Nederlands opleiding tot Bedrijfsmanagement op mbo-niveau in Nederland aan: Internationale Betriebswirtschaft (IBW). Dit meldt Noorderpoort.

Studenten die deze internationaal georiënteerde opleiding volgen, krijgen naast een Nederlands mbo-diploma niveau 4 Vestigingsmanager Groothandel, ook een officieel ERK B2-certificaat van de gerenommeerde culturele instelling Goethe Institut. Met deze opleiding speelt Noorderpoort in op de groeiende aantrekkingskracht van de Duitse handelsmarkt en bereidt studenten voor op samenwerking met onze eerste handelspartner Duitsland.

Internationale Betriebswirtschaft is een brede, internationale opleiding aan de locatie Business & Administratie in Groningen. Bij deze driejarige opleiding komen allerlei aspecten van het Nederlandse en het Duitse zakenleven aan de orde. Na afronding van deze opleiding hebben afgestudeerde Noorderpoorters een goede kans op de arbeidsmarkt. Uiteraard is doorstroming naar het hbo ook mogelijk.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids