Logo_week_van_de_liefde_logo

Stichting Rutgers organiseert van 12 tot en met 16 februari (rond Valentijnsdag) de Week van de Liefde. De stichting roept scholen in het voortgezet onderwijs, praktijk onderwijs en mbo op om in deze week in de klas het gesprek aan te gaan over liefde, relaties en seksualiteit. De stichting organiseert tijdens de Week van de Liefde diverse activiteiten rond het onderwerp. Zo wordt de Lang Leve de Liefde Award uitgereikt en is er een winactie van het boek 'Verhalen onder je kussen!' voor de hele klas. Dit melden Stichting School & Veiligheid en Rutgers.

Recent onderzoek van Rutgers toont aan dat 90 procent van de Nederlanders vindt dat scholen aandacht moeten besteden aan seksuele vorming. Uit cijfers van de Inspectie blijkt echter dat scholen in de praktijk slechts incidenteel aandacht besteden aan het onderwerp 'seksualiteit'. Scholen en docenten vinden het onderwerp belangrijk, maar ook lastig om te bespreken in de klas. Volgens stichting School & Veiligheid is de Week van de Liefde het uitgelezen moment om het gesprek over liefde en seksualiteit te openen omdat de dagen rond Valentijnsdag een positieve lading hebben.

Kijk op de website van School & Veiligheid en op Seksuelevorming.nl voor tips voor in de klas en een overzicht van alle activiteiten tijdens de Week van de Liefde.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids