Normal_kok_koken_horeca_mbo_kip_vlees_snijden

Van 15 tot en met 17 maart van dit jaar wordt in de provincie Overijssel de zogeheten Skills the Finals gehouden. Scholieren uit het vmbo en mbo strijden tijdens deze vakwedstrijden om de titel beste vakman/vakvrouw/vakteam in hun eigen vakgebied. Van de duizenden leerlingen die meededen aan voorrondes zijn er in de finale nog een paar honderd over. Dat meldt Skills the Finals.

Al een aantal maanden zijn de scholieren bezig met de vakwedstrijden op regionaal en provinciaal niveau. Voor het vmbo zijn er provinciale kampioenschappen gehouden en voor de mbo’ers stonden er kwalificatiewedstrijden op het programma om uit te maken wie er naar de finale mocht. 

Gedurende de drie dagen van de finale staan er 59 Skills Heroes finales op het programma voor het mbo. Deze finales zijn over zes locaties verdeeld. Voor de vmbo-scholieren staan er 10 Skills Talents finales op het programma die op één locatie plaatsvinden. Een overzicht van de verschillende finales en de indeling van locaties is te vinden op de website van Skills the Finals.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids