Nieuwe horeca-opleiding gaat personeelstekort tegen

Om het tekort aan werknemers in de horecabranche tegen te gaan, ontwikkelt Hotel Casa in samenwerking met het ROC van Amsterdam een nieuwe mbo-opleiding voor horecapersoneel. Studenten aan de opleidingen zullen in Hotel Casa worden gestationeerd en opgeleid. De eerste klas van zo’n twintig leerlingen zal naar verwachting in augustus beginnen met de driejarige opleiding. Dit meldt Misset Horeca.

Het aantal banen in de branche zal de komende vijf jaar met nog eens 15 procent toenemen. “Er is al een grote vraag naar horecapersoneel en nog steeds komen er nieuwe hotels en restaurants bij. Dat maakt het voor ons een logische stap om zelf bij te dragen en te investeren in het professionaliseren van toekomstige medewerkers”, aldus Hans Vugts, initiatiefnemer en directeur van Hotel Casa. Volgens hem is er vooral vraag naar goed opgeleid personeel dat begrijpt wat gastvrijheid en servicegerichtheid inhoudt. “Dat leer je niet uit een boek. Jongeren die een hekel aan de schoolbanken hebben, kunnen we met deze opleidingsvorm motiveren om voor onze sector te kiezen.”

House of Hospitality biedt een voltijd BOL-opleiding van twee tot drie jaar, en studenten krijgen gedurende die periode de kans om zich te verdiepen. Toelating en diplomering verloopt via het ROC in Amsterdam en een succesvolle afronding resulteert dan ook in een volwaardig mbo-diploma.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids