Normal_techniek__mbo__hbo__uni__samenwerken__studenten__elektrisch

Studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam gaan maar liefst 5000 vrouwelijke scholieren begeleiden bij het waarmaken van hun dromen en het optimaal benutten van hun talenten. Op woensdag 15 november vindt op de universiteit de landelijke kick-off plaats van het Lead Your Future- programma. Het gaat onder meer over het doorbreken van stereotype studiekeuzen, empowerment en gezond leven. Dit meldt Erasmus Universiteit.

De Lead Your Future (LYF)-beweging wil jonge vrouwen van het mbo, hbo en voortgezet onderwijs stimuleren om kansen te herkennen én te pakken als het gaat om keuzes rond leefstijl, studie en carrière. Dat moet het voor hen gemakkelijker maken om de leiding te nemen over hun eigen toekomst. Lead Your Future biedt hen de kans om zich optimaal te ontplooien. 
 
Maar liefst 5000 jonge vrouwelijke talenten van mbo, hbo en voortgezet onderwijs worden voor dit programma geselecteerd, waarvan 80 procent van scholen binnen Rotterdam komt. Enkele honderden studenten van de Erasmus Universiteit, mede-initiatiefnemer van het programma, gaan de scholieren coachen in het waarmaken van hun dromen en het optimaal ontwikkelen van hun hun talenten. Gezond leven, het doorbreken van stereotype studiekeuzen, inzichten meekrijgen van rolmodellen en topvrouwen bij bijvoorbeeld bedrijven, maar ook young women empowerment staan onder andere centraal. 
 
Scholieren hebben met dit programma een structuur die houvast biedt. Ze kunnen serieuze stappen zetten, bijvoorbeeld richting bedrijven. EUR-studenten op hun beurt kunnen aan de basis staan van een nieuwe beweging die uiteindelijk ook zal moeten leiden tot meer vrouwen op leidinggevende posities. Voor bedrijven is het een kans om aantrekkelijker te worden voor jonge vrouwen door met hen in gesprek te gaan. 
 
Een onderzoeksteam van de Erasmus Universiteit gaat de effectiviteit van de activiteiten van het Lead Your Future programma onderzoeken. Zo wordt gekeken of de meiden fitter worden door een gezondere levensstijl. Ook worden de keuzes die ze maken bestudeerd. 
 
De ambitie van Lead Your Future is om jong vrouwelijk talent, voor vernieuwing openstaande bedrijven en ambitieuze partners bij elkaar te brengen om met elkaar vde brug te slaan tussen onderwijs en bedrijfsleven. De LYF-beweging voor deze groep duurt twee jaar. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids