Normal_huiswerk__begeleiding__uitleg__studenten__vo__mbo__hbo__docent

Ruim 50.000 medewerkers op onze mbo-scholen bereiden dagelijks een half miljoen studenten voor op de arbeidsmarkt en samenleving van morgen. Het mbo barst daarmee van het talent en vakmanschap. Dat wordt op 23 november 2017 gevierd tijdens de Dag van het mbo. Dit meldt de MBO Raad.

Op de Dag van het mbo laat Nederland zien wat het beroepsonderwijs te bieden heeft. Dit gebeurt onder andere in Apeldoorn (Schouwburg en Congrescentrum Orpheus) tijdens MBO City. Dit is hèt evenement voor de mbo-professional die zich wil laten inspireren en motiveren door voorlopers uit wetenschap, bedrijfsleven en onderwijs. De Dag van het mbo wordt afgesloten met het Ambassadeursgala. Dit is mbo reikt dan de prijzen uit voor Landelijk Ambassadeur, beste leerbedrijf en beste praktijkopleider.
 
De Dag van het mbo wordt mede mogelijk gemaakt door de MBO Raad, SBB, en de MBO Academie. In dezelfde week vindt ook de VET Skills-week plaats waarmee de Europese Commissie het beroepsonderwijs in de schijnwerpers zet.
 
De Dag van het mbo vindt plaats op donderdag 23 november 2017 in Apeldoorn vanaf 9.00 uur en eindigt om 20,00 uur met het Ambasadeursgala.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids