Normal_geld__kluis__sparen

Om de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt te verbeteren krijgen negen samenwerkingsverbanden tussen mbo-scholen en bedrijven 9 miljoen euro extra. Onder meer voor opleidingen in de beveiliging komt er extra geld beschikbaar. Dat meldt Beveiligingsnieuws.

Het budget voor het Regionaal Investeringsfonds mbo maakt de investeringen mogelijk. In iotaal wordt er in het bedrijfsleven, onderwijs en overheid geïnvesteerd in ongeveer 27 miljoen euro. “Opnieuw hebben de aanvragen bewezen dat het onderwijs zich blijft vernieuwen. We zien dat de aanvragen echt inspelen op actuele vragen vanuit de arbeidsmarkt voor kwalitatief goed personeel, zoals in de verpleeghuiszorg”, zegt minister Bussemaker van Onderwijs. Volgens haar is er de laatste jaren veel gewerkt aan de innovatie en wendbaarheid in het mbo. Bussemaker voegt daaraan toe dat de samenwerking tussen scholen en bedrijfsleven op regionaal niveau zorgt voor bijzondere initiatieven en resultaten.

Het Regionaal Investeringsfonds wil mbo-studenten zo goed mogelijk voorbereiden op zowel de huidige als toekomstige arbeidsmarkt. Daar wordt al tijdens hun opleiding aan gewerkt, doordat studenten al werken met state of the art-technieken en -methoden. In totaal zijn er met deze toekenninhen al ruim honderd samenwerkingsverbanden tot stand gekomen.

Samenwerkingsverbanden van scholen en bedrijven kunnen volgend jaar nog hun plannen indienen voor het fonds. Zij hebben daarvoor nog twee mogelijkheden. In januari 2018 vindt de eerstkomende aanvraagperiode plaats.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids