Logo_noorderpoort_logo

Op dinsdag 10 oktober aanstaande organiseert mbo-onderwijsinstelling Noorderpoort in de Noorderpoort Onderwijsconferentie in MartiniPlaza Groningen. Deze werkconferentie wordt volledig voor en door Noorderpoorters georganiseerd. In totaal hebben docenten en stafmedewerkers van het ROC gezamenlijk voor een aanbod van maar liefst vijftig kwalitatief hoogstaande workshops gezorgd. Dat meldt Noorderpoort.

De Noorderpoort Onderwijsconferentie wordt elke twee jaar georganiseerd. Het thema van de de conferentie van 10 oktober is Wendbaar Vakmanschap. Hiermee speelt het ROC in op de onderwijswereld die voortdurend in beweging is. Naast het uitgebreide aanbod in workshops, komen er ook een aantal grote namen uit de nationale onderwijswereld naar de conferentie in MartiniPlaza. Zo spreekt entrepreneur Peter Ros als keynote speaker over de impact van digitalisering en over de snelheid waarmee technologie zich ontwikkelt. Verder komt onder andere Rini Romme, beleidsadviseur van de MBO Raad, langs om de Noorderpoorters te vertellen over een leven lang leren. Enthousiaste afgevaardigden van Mr. Chadd geven tot slot een inspiratiesessie over de unieke huiswerkapp, dat als eerste ter wereld een online leerplatform biedt voor scholieren en studenten.

Tijdens de werkconferentie gaat het om elkaar ontmoeten, elkaar inspireren en om het delen van kennis. Hierbij kun je denken aan innovaties die toepasbaar zijn op het gehele mbo, excellentietrajecten die gericht zijn op talentontwikkeling bij studenten én docenten en aan duurzame ontwikkelingen in de techniek. 

Het volledige programma van de Noorderpoort Onderwijsconferentie is beschikbaar gesteld in de unieke Noorderpoortapp. Zo hebben alle bezoekers van de conferentie de hele dag het programma tot hun beschikking, én kunnen zij zich in de aanloop naar de conferentie ook extra goed voorbereiden op het brede aanbod. Deze app is gratis te downloaden voor de besturingssystemen van Android, iOS en Windows.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids