Normal_studenten_mbo_verpleging_verpleegkunde_zorg

Waar een aantal jaar geleden nog verwacht werd dat mbo2-niveau uit de zorg zou verdwijnen, neemt de behoefte hieraan die juist weer toe. De extra handen aan het bed zijn vooral nodig zodat zorginstellingen en zorgspecialisten weer de zorg kunnen verlenen en kwaliteit kunnen blijven borgen waar behoefte aan is. Randstad Zorg start een nieuwe opleiding om dit tekort te helpen oplossen. Dit meldt Randstad.

Tien werkzoekenden starten via Randstad Zorg met de opleiding Helpende plus Zorg en Welzijn. Het traject is een krachtenbundeling van het UWV, Zorgcollege en een subsidiestroom. De geselecteerde kandidaten die gaan starten hebben verschillende achtergronden zoals de catering, schoonmaak branche, bij financiële dienstverleners of hebben door omstandigheden nooit een vervolgopleiding kunnen volbrengen.
 
De leerlingen gaan een versneld opleidingstraject volgen bij het Zorgcollege en zijn binnen 7 maanden volledig inzetbaar als helpende plus in de zorg. Na afronding van de opleiding krijgen zij een jaarcontract voor 24 uur per week bij Randstad Zorg. Dit is de eerste groep kandidaten die nu wordt opgeleid. Zorginstellingen mogen zich melden bij Randstad zodat nog meer werkzoekenden opgeleid kunnen worden. Randstad Zorg leidt structureel op. Het komende half jaar staan er al meerdere opleidingsklassen in de startblokken, waaronder klassen voor Helpenden plus en Verzorgenden IG.
 
Lenneke Dijkhuis, directeur Randstad Zorg: “In een schaarse markt waarin de (toekomstige) zorgsector andere eisen stelt aan een medewerker is er meer nodig dan alleen het selecteren van de juiste kandidaat. De zorgprofessional moet worden ontzorgd om weer echte zorg te kunnen verlenen. De opleiding voorziet precies in die behoefte. Het stelt zorginstellingen in staat betere zorg te bieden omdat de professional hier weer de handen voor vrij krijgt. We hopen hiermee een bijdrage te leveren zodat de zorg in het algemeen kan worden verbeterd.”
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids