Normal_politie__rug_agent_1556940a

De politie verdenkt een drugsbende van het inzetten van minderjarige jongens uit Rotterdam-Zuid als drugskoerier. De bende ronselde de jongeren op scholen, jeugdinstellingen en in de wijken. Dit meldt de Telegraaf.

Tegen een betrekkelijk geringe vergoeding lieten minderjarige jongens zich inhuren om cocaïne of heroïne af te leveren in België. Vorig jaar zijn er al zo'n twintig minderjarige Rotterdammers aangehouden die in België in hotels of drugspanden werden ondergebracht om vervolgens drugs te dealen. Ook meerderjarige Rotterdamse jongens werden ingezet, eveneens vaak afkomstig uit zwakkere sociale milieus of jeugdinstellingen. 
 
Met jeugdinstellingen en scholen in Rotterdam is contact gelegd om bevindingen uit het onderzoek te delen, en problemen te kunnen signaleren. De jongeren zijn inmiddels berecht en worden verder begeleid.
 
Twee mannen die ervan verdacht worden de runners te hebben geronseld, staan binnenkort voor de rechter. Het afgelopen weekeinde werd nog een derde man in Spanje aangehouden.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids