Normal_techniek__mbo__hbo__uni__samenwerken__studenten__elektrisch

In schooljaar 2016/2017 hebben ruim 100 Ambassadeurs van de Techniek meer dan 400 voorlichtingen gegeven op middelbare scholen en mbo’s. Doel hiervan is om meer jongeren enthousiast te maken voor een technische opleiding. Dit meldt TechniekTalent.

Ruim honderd ambassadeurs die hart hebben voor techniek gaven in 2016/2017 435 voorlichtingen aan leerlingen die voor hun sector of profielkeuze stonden. Ze lieten zien welke technische beroepen er allemaal zijn en legden uit hoe zij tot hun beroepskeuze zijn gekomen. Deze voorlichtingen werden door de leerlingen beoordeeld met een 7,7. 
 
De ambassadeurs van de Techniek zijn techniekstudenten op het mbo of hbo of zijn net afgestudeerd en werken in de techniek. Ze zijn enthousiast over hun vak en kunnen dit ook overbrengen aan de jongeren. Dit maakt hen een goed en aanstekelijk voorbeeld voor de techniekstudenten in spe. 
 
Alle ambassadeurs krijgen eerst een training waarin ze werken aan hun communicatie- en presentatievaardigheden. Vanaf 11 september beginnen de trainingen voor de nieuwe Ambassadeurs van de Techniek. Op www.techniektalent.nu is hierover meer informatie te vinden. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids