Normal_lassen_bouw_metaalbewerking_metaal_mbo

De Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) komt met een nieuwe quickscan die bedrijven kunnen gebruiken als zij graag een erkend leerbedrijf willen worden. Ook de volledige aanmeldprocedure wordt gemakkelijker gemaakt. Dat meldt SBB.

In de quickscan moeten bedrijven een paar korte vragen beantwoorden. Ook krijgen zij meteen een beeld van wat er gedaan moet worden om succesvol een volledige aanvraag tot erkenning te doen. Een ander voordeel van de quickscan is dat aanvragers kunnen inzien hoe groot de kans is op het behalen van een positief resultaat.

Het leerbedrijf krijgt door deze nieuwe gang van zaken al waardevolle informatie over leren in de praktijk voordat de aanvraag is gestart  Met de gegevens die leerbedrijven invoeren kunnen ze bovendien beter worden geholpen door de adviseurs praktijkleren van SBB.

Bedrijven die een erkend leerbedrijf willen worden, doen dat vaak omdat ze mbo-studenten gaan begeleiden. Ook voor bedrijven die nog mbo’ers zoeken die bij hen komen werken en leren kan het handig zijn om zo’n erkenning aan te vragen. Een erkenning moet ook worden aangevraagd als bedrijven leerlingen (met een beperking) uit het voortgezet speciaal onderwijs of het praktijkonderwijs willen begeleiden.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids