Normal_coffeeshop__2_

In Amersfoort is er discussie ontstaan over de toestemming om een coffeeshop te openen. Daarbij moet  rekening worden gehouden met de ligging van een nabijgelegen mbo-vestiging. Die ligt volgens bezwaarmakers te dichtbij. Dat meldt het AD.

De bezwaarmakers en de gemeente Amersfoort zijn het niet eens over de komst van de coffeeshop. De gemeente zou een misverstand veroorzaakt hebben door op de website te vermelden dat er een afstandscriterium geldt voor nabijgelegen middelbare scholen. Scholen voor (middelbaar) beroepsonderwijs worden niet genoemd. 

Het Coffeeshopbeleid Amersfoort dat vorig jaar gepubliceerd is, meldt dat er een minimale afstand van 250 meter moet zitten tot een school voor zowel voorgezet als middelbaar beroepsonderwijs. Advocaat Jan Visscher stelt dat er met de locatie van MBO Amersfoort dus wel degelijk rekening moet worden gehouden, in tegenstelling tot wat de site van de gemeente vermeldde.   

MBO Amersfoort nam dit jaar een praktijkruimte en theorielokalen voor de horecaopleiding in gebruik in restaurant Klooser. De afstand vanaf daar tot de nieuw te openen coffeeshop is volgens de gemeente Amersfoort meer dan 250 meter. Volgens een meting van het AD bedraagt de afstand echter maar 219 meter.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids