Normal_aula_pauze_hbo_mbo_wo_universiteit_studenten

Op het ROC ter AA verdwijnen de komende twee jaar ongeveer veertig banen. Ook het aantal leerlingen neemt de komende jaren af: van 3200 naar 2800. De school voert aan de andere kant vernieuwingen door, waardoor er dus ook sprake is van groei. Dat meldt ED.

De school heeft wat betreft hun personeel een regeling voor zestigplussers. Krachten ontslaan is niet de bedoeling, want de verwachting is dat het verminderen van banen zoveel mogelijk volgens een natuurlijk verloop plaatsvindt.

Om de opleidingen aantrekkelijk te houden voor studenten wordt er goed in de gaten gehouden waar vraag naar is. Zo start het ROC vanaf komend schooljaar met een opleiding applicatie-ontwikkelaar, gegeven in het Engels. Daarnaast wordt er in Deurne een praktijkcentrum opgericht dat de focus legt op de bouw. Dat project wordt samen met de overheid en met het bedrijfsleven uitgevoerd. Het plan is om de opleidingen in Deurne in 2018/2019 van start te laten gaan.

ROC ter AA is door de MBO-keuzegids uitgeroepen tot beste school in de provincie Noord-Brabant. De school is daar trots op en wil dat graag behouden. Het ROC heeft daardoor veel motivatie om mee te gaan met de veranderingen die plaatsvinden in het onderwijs. De school legt daarin tegenwoordig, anders dan de laatste tien jaar, de nadruk op de eigen regio: Helmond-De Peel.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids