Normal_ict_beheerder

De School voor ICT van ROC Mondriaan start deze week als eerste mbo-opleiding van Nederland met het keuzedeel ‘Veilig programmeren’. Vandaag is de officiële kick-off van deze primeur tijdens een kennisintensief programma waarbij zowel studenten, docenten, bestuurders als ook het bedrijfsleven aanwezig zijn. Dit meldt ROC Mondriaan.

Met het nieuwe keuzedeel leren voortaan ook ict'ers van het mbo hoe hacken in zijn werk gaat en hoe cybercriminaliteit te bestrijden. De vraag naar cybersecurity specialisten is groter dan ooit. Bij de totstandkoming van het keuzedeel waren dan ook vakmensen uit het bedrijfsleven betrokken, onontbeerlijk in deze branche waar dagelijks nieuwe bedreigingen opduiken.

Bij de nieuwe specialisatie werkt ROC Mondriaan nauw samen met bedrijven als Exact en Siemens, zodat de studenten up to date en adequaat worden opgeleid. Het keuzedeel Veilig programmeren is een van de opbrengsten van P@CT, dat zich richt op uitbouwen van het mbo op het terrein van de cybersecurity. 

P@ct is een integraal onderdeel van de infrastructuur van The Hague Security Delta, de netwerkorganisatie die het fundament vormt voor cybersecurity in de Haagse regio. Daar waar de Cyber Security Academy en het Centre of Expertise Cyber Security (De Haagse Hogeschool) zich richten op hoger onderwijs, vormt P@CT de link naar mbo. De ambitie is drieledig: het gezamenlijk realiseren van een goede aansluiting van het mbo-cybersecurity richting de arbeidsmarkt en een goede aansluiting in de doorlopende leerlijn vo-mbo-hbo.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids