Normal_sheet-884505_960_720

Mbo-leerlingen van MBO Westland in Naaldwijk volgen na de zomervakantie lessen in het World Horti Center. Het pand moet een kennis- en innovatiecentrum op het gebied van glastuinbouw worden. De nieuwe lesplek wordt in gebruik genomen door circa 1200 studenten van de opleidingen handel en logistiek, zakelijke dienstverlening, techniek, groen, zorg en voeding. Dat meldt het AD.

Een maand nadat de mbo’ers hun intrek hebben genomen wordt het pand ook gebruikt door bedrijven. Het doel is dat de school met die bedrijven gaat samenwerken. Dat de studenten als eerste het nieuwe centrum mogen testen, komt volgens de communicatiemanager omdat onderwijs de belangrijkste taak is van de school. De andere fasen in de oplevering van het gebouw volgen daarna.

In het World Horti Center worden per jaar ruim 25.000 bezoekers verwacht. Uiteindelijk biedt de expositievloer in het gebouw plaats aan 85 bedrijven die gericht zijn op gasten uit het buitenland. De volgende fase is de opening van de onderzoeksafdelingen. Naar verwachting wordt het World Horti Center in maart 2018 officieel geopend.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids