Normal_kok___begeleider

Het koksteam van ROC Nova College heeft gisteren de eerste prijs behaald tijdens de mbo vakwedstrijden Talent van de Toekomst. Hotelschool Ter Duinen was het beste op verschillende onderdelen van het gastheerschap. Dit melden Talent van de Toekomst en ROC Twente.

De Cas Spijkers Academie Boxmeer en de Cas Spijkers Academie van ROC Twente werden respectievelijk tweede en derde in de competitie om het beste koksteam in de witte brigade. De tweede en derde plaats in de zwarte brigade van het gastheerschap zijn respectievelijk voor ROC Amsterdam en Cingel College.
 
De deelnemende koks zijn beoordeeld op creativiteit, kooktechnieken, cuisson, smaak, presentatie en opmaak, mise en place productverzorging, werkplekverzorging en uiterlijke verzorging, hygiëne / HACCP. Ook werkhouding en communicatieve vaardigheden zijn belangrijk. Deelnemers van de zwarte en witte brigade werden voor de lunch als een team aan elkaar gekoppeld. De koks moesten de samenstelling, bereidingstechnieken en bereidingswijze van het viergangenmenu aanleveren aan de bedieningsbrigade. Aan de hand van het menu, droeg de bediening zorg voor passende wijnen bij iedere gang. De samenwerking tussen de koks en de gastvrouwen/-heren werd ook meegenomen in de beoordeling.
 
Tijdens de jaarlijkse competitie Talent van de Toekomst toonde het culinaire- en gastvrijheidstalent van Nederland hun talent en vakmanschap aan de top van de Nederlandse gastronomie. In totaal namen 16 teams van de witte brigade en 16 teams van de zwarte brigade deel aan deze wedstrijd. Talent van de Toekomst is een initiatief van Koppert Cress, Miele en Food Inspiration Talents om jonge gastronomische talenten een platform te bieden om tegen elkaar te strijden én om zichzelf in de schijnwerpers te plaatsen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids