Logo_logo_wilweg

Eind februari zijn elf mbo-studenten een WilWeg-ambassadeur geworden. Zij gaan medestudenten motiveren om een stage in het buitenland te doen. Alle ambassadeurs hebben ervaring met een buitenlandstage en kunnen anderen inspireren om hetzelfde te doen. Dat meldt Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB).

Nog geen zes procent van alle mbo-studenten gaat naar het buitenland voor een stage. Het doel van de WilWeg-ambassadeurs is om dit percentage in het mbo te vergroten. Volgens JOB-bestuurslid Roosmarijn Dam gaan weinig studenten naar het buitenland omdat zij niet weten dat dat mogelijk is. Docenten in het mbo doen ook bijna niets om de stagekennis onder hun studenten te vergroten. Zonde, vindt Dam, want ervaring opdoen in het buitenland is ‘mega waardevol’.

EP-Nuffic, iniatiefnemer van het WilWeg-ambassadeurschap, ziet dat het project al successen heeft geboekt in het hoger onderwijs. Om het effect van het programma in het mbo te meten, wordt het ambassadeurschap eerst uitgerold als pilot. Bij succes wordt de pilot uitgebreid. Op dit moment doen vijf scholen mee, te weten: het Nova College, ROC West-Brabant, het Deltion College, het ROC Mondriaan en Da Vinci College. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids