Prijswinnaars Skills Heroes-vakwedstrijd Restauratiemedewerker

Zeven studenten van diverse mbo-instellingen namen 8 en 9 maart deel aan de nationale finale 'Restauratiemedewerker' van de Skills Heroes vakwedstrijden. Na twee spannende en lange dagen kon de jury bekend maken dat student Kevin Achterhuis van ROC van Twente de eerste plek heeft behaald met maar liefst 562 punten, een zeer goede score. De tweede plaats ging naar Bart Leeflang van Scalda en Theo de Groot van het Hout en Meubileringscollege werd derde. Dit meldt ROC van Twente.

Op de locatie aan de Haarweg in Hengelo gingen de jongens fanatiek aan de slag na het startschot van Ton Heerts, voorzitter van de MBO Raad. In totaal waren er vier verschillende restauratie-opdrachten (kerkraam, trap, schuifraam en kerkbank) die bij loting zijn verdeeld. Het werk van de deelnemende studenten is beoordeeld door experts uit het onderwijs en bedrijfsleven.

ROC van Twente voelt zich zeer vereerd dat de finale van Restauratiemedewerker in Hengelo kon plaatsvinden. Het betekent een stimulans voor excellentie in vakmanschap. Meer dan 6.000 mbo'ers zijn de afgelopen maanden bij Skills Heroes-vakwedstrijden al de competitie met elkaar aangegaan in vijftig verschillende vakrichtingen, waaronder restauratie. In totaal gaan 400 mbo-talenten op voor de finales op enkele roc-locaties en tijdens ‘Skills The Finals’ in RAI Amsterdam van 16 tot en met 18 maart. 

Meedoen aan de vakwedstrijden betekent voor de kandidaten dat zij een bijzondere leerervaring krijgen die goed is voor de vakmanschapsontwikkeling en de persoonlijke vorming. De winnaar van de finale krijgt de kans zich te selecteren voor het WK voor beroepen dat in oktober 2017 in Abu Dhabi plaatsvindt. Het vak 'restauratiemedewerker' (nog) geen onderdeel op het WK.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids