Normal_pijlen3534

Ruim 250.000 leerlingen in het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs doen mee aan de Scholierenverkiezingen van dit jaar. Op de basisschool stemmen meer dan 13.000 leerlingen tijdens de Kinderverkiezingen. Dit meldt VOS/ABB.

Van 8 tot 14 maart kunnen scholieren hun stem uitbrengen op de politieke partij waarnaar hun voorkeur uitgaat. De uitslag van de verkiezingen voor leerlingen wordt op dinsdag 14 maart tussen 17.00 en 18.00 uur bekendgemaakt bij ProDemos in Den Haag. Naast leerlingen van verschillende scholen zijn ook diverse politici aanwezig tijdens de bekendmaking van de uitslag, waaronder staatssecretaris Dekker van Onderwijs. De presentatie is in handen van Siham Raijoul van het NOS Jeugdjournaal.
 
De Scholieren- en Kinderverkiezingen zijn niet eens zo veel anders dan de echte verkiezingen. Ook de resultaten zijn meestal behoorlijk gelijk aan elkaar. Stemmen die worden uitgebracht tijdens de Scholieren- en Kinderverkiezingen tellen jammer genoeg niet mee voor de echte verkiezingen. Daarvoor moet minimaal de leeftijd van 18 jaar zijn bereikt. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids