Normal_groen_milieu

Het nieuwe portaal voor groen onderwijs is online. Via groenonderwijs.nl is allerlei nieuws en informatie uit de groene sector te vinden. Dit meldt AOC Raad.

Het nieuws op het portaal groenonderwijs.nl wordt dagelijks ververst. Nieuwsbronnen hiervoor zijn de scholen, netwerkpartners van het groene onderwijs en de AOC Raad. De nieuwe website biedt verder veel informatie en inspiratie over opleidingen en thema’s die belangrijk zijn voor het groene onderwijs, zoals ‘groene groei’ (duurzaamheid), de groene economie of internationalisering. Alle scholen van de AOC’s en de VBG staan vermeld in een handig landkaartje. Ook de website van de AOC Raad is opgenomen in de portal en heeft een frisse nieuwe look gekregen. Het nieuws van de portal wordt verspreid door middel van een aantal verschillende digitale nieuwsbrieven.
 
Groenonderwijs.nl is de opvolger van groenonderwijs.com en omvat het vmbo (vmbogroen.nl), het Groene Lyceum (straks hetgroenelyceum.nl & groenelyceum.nl), het mbo (mbo-groen.nl), het hoger onderwijs (hbo-groen.nl), een leven lang leren (levenlanggroenonderwijs.nl) en de AOC Raad (aocraad.nl).
 
Nederland staat internationaal gezien aan de top. Goed opgeleide mensen met kennis over gezond en veilig voedsel, een duurzame circulaire economie, natuur en onze groene omgeving zijn onmisbaar. Groen onderwijs leidt op voor een groene toekomst: van vmbo tot universiteit, voor jong en oud, in de stad en in de regio.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids