Foto: ROC Horizon College

Zes studenten van het ROC Horizon College zijn gekwalificeerd voor de landelijke finales van Skills Heroes. Dit zijn vakwedstrijden voor mbo-studenten. In de disciplines Verpleegkundige, Verzorgende IG, Gastheer/Gastvrouw en Allround Timmerman zijn studenten van het Horizon College finalisten. Zij strijden om de nationale titel in hun vakgebied. Per discipline doen acht mbo-studenten mee aan de landelijke finale van Skills Heroes. Dat meldt ROC Horizon College. 

De finalisten zijn verpleegkundige Rowan Tom, Verzorgenden IG Olga Laan en Chayenne de Jong, Gastvrouwen Sabrina Philipsen en Renske Weeda en Allround Timmerman Victor Kaandorp.

De studenten deden in oktober en december mee aan de regiokampioenschappen. Tijdens deze wedstrijden werden Rowan Tom en Sabrina Philipsen regiokampioen. Inmiddels zijn alle regiokampioenschappen achter de rug en de studenten met de meeste punten gaan nu door naar de landelijke finale van Skills Heroes. De finales vinden plaats van 16 tot en met 18 maart in de RAI in Amsterdam.

Bij het behalen van het Nederlands kampioenschap vertegenwoordigen de studenten het Horizon College tijdens WorldSkills in Abu Dhabi. Deze wedstrijden vinden plaats in oktober. Voor de finalisten van Verzorgende IG gelden de WorldSkills nog niet.

De Skills-wedstrijden zijn door het ministerie van Obnderwijs aangewezen om excellentie in het mbo-onderwijs te bevorderen. De wedstrijden maken dan ook deel uit van het excellentieprogramma van het Horizon College.

(Dit is een advertorial)