Normal_marquee-412381_960_720

De opleidingen Podium- en Evenemententechniek (PET) hebben in een examenproject van de bedrijfstakgroep ICT & CI van de MBO Raad nieuwe exameninstrumenten ontwikkeld. In samenwerking met elf roc’s en Bureau ICE zijn beroepsgerichte examens voor het nieuwe kwalificatiedossier voor de opleidingen Podium – en Evenementen techniek (PET) ontwikkeld. Dat meldt MBO Raad.

Het gaat hier om examens voor de kwalificaties: Podium- en Evenemententechnicus (niveau 3), Podium- en Evenemententechnicus Podium & Rigging (niveau 4), Podium- en Evenemententechnicus Licht (niveau 4) en Podium- en Evenemententechnicus Geluid (niveau 4).

Het project heeft daarnaast geleid tot de professionalisering van de betrokken examenconstructeurs en een intensievere samenwerking tussen de scholen in het gezamenlijk onderwijsoverleg. De examenproducten worden voor beheer en onderhoud ondergebracht bij Bureau ICE. De bedrijfstakgroep ICT & CI ontving subsidie van het ministerie van Onderwijs voor dit examenproject dat onderdeel is van de afspraken rond de Examenagenda mbo 2015-2020.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids