Normal_hogeschool_rotterdam

In 2019 wordt op elke Rotterdamse instelling voor middelbaar beroepsonderwijs en hoger beroepsonderwijs het vak seksuele diversiteit gegeven. Twee instellingen beginnen binnenkort met een pilot hierin. Doel van het vak is om studenten beter te laten begrijpen hoe het is om anders-geaard te zijn. Dit meldt Metro.

In het eerste deel van de pilot worden een mbo- en een hbo-instelling aangewezen voor een proef. Als de pilot succesvol is, wordt het vak seksuele diversiteit vanaf 2017/2018 op alle Rotterdamse mbo's gegeven. Een schooljaar later is het hbo aan de beurt. Het vak wordt verzorgd door de LHTB-belangenorganisatie Rotterdam V samen met Theater aan Zet. 
 
Een kwart van de studenten zegt problemen te hebben met de anders-geaardheid van de medestudent. Naast het vak wordt op sommige mbo-scholen ook andere acties gehouden, zoals een regenbooglunch. Ook worden jongeren weerbaarder gemaakt tegen discriminatie door speciale ‘powerdays’. De powerday is een grensverleggende methode om pesten tegen te gaan en wederzijds respect te stimuleren.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids