Normal_logo_dit_is_mbo

Vanaf nu kan er weer gestemd worden voor de meest talentvolle mbo-leerling van het jaar. De Uitblinkerscampagne is officieel afgetrapt door voorzitter Ton Heerts van de MBO Raad tijdens het jaarlijkse SBB mbo diner in aanwezigheid van minister Bussemaker van Onderwijs. De prijsuitreiking vindt plaats op het Uitblinkersgala tijdens de Dag van het mbo op 24 november. Dit meldt de MBO Raad.

De Uitblinkersverkiezing maakt onderdeel uit van de campagne Dit is mbo. De MBO Raad organiseert de verkiezing om positieve aandacht in de media genereren voor de mbo-sector op landelijk, regionaal en lokaal niveau. Met de verkiezing staan studenten in de spotlights die in hun leerbedrijf op topniveau gefunctioneerd hebben. Dit jaar doen 42 mbo-instellingen mee die elk hun Uitblinker voor deelname aan de verkiezing hebben geselecteerd. Uit deze 42 genomineerden zal de winnaar gekozen worden.

De genomineerden moeten tijdens een persoonlijke campagne zoveel mogelijk internetstemmen verzamelen. Deze stemmen voor de helft mee in de uiteindelijke beoordeling. De andere helft hangt af van het oordeel van de jury. De top 10 die hieruit voortkomt moet op de Dag van het mbo zichzelf opnieuw presenteren aan twee vakjury’s. Op het afsluitende Uitblinkersgala wordt de Landelijke Uitblinker bekendgemaakt. De Uitblinker is een jaar lang ambassadeur van het mbo en wint een geldbedrag van 2500,- te besteden aan persoonlijke ontwikkeling.

Voor het eerst worden tijdens het gala nog twee andere prijzen uitgereikt. SBB organiseert jaarlijks de verkiezing Leerbedrijf van het jaar en de verkiezing Praktijkbegeleider van het jaar. Vanaf 2016 worden deze twee verkiezingen samengevoegd met de Uitblinkersverkiezing.  

Stemmen voor de Mbo Uitblinkersverkiezing kan via www.ditismbo.nl

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids