Normal_copyright_stockfreeimages_sleutels_kamer_studentenkamer_nieuwe_woning_

Studentenhuizen zijn een geliefd doelwit van inbrekers. Om studenten tips te geven hoe inbraak voorkomen kan worden, is een campagne gestart op social media onder de naam 'studenten tegen inbraak'. Dat meldt gemeente Tilburg.

Er is een speciale pagina op Facebook waar filmpjes op staan met tips. Doel van de filmpjes is om studenten te overtuigen hun gedrag te veranderen. In de week van 22 tot en met 26 augustus is de introductie voor nieuwe studenten in Tilburg. Veel van hen gaan in het nieuwe studiejaar voor het eerst op zichzelf wonen.

Een voordeur is vaak makkelijk open te breken en de deuren van de studentenkamers in een huis zijn niet altijd op slot. Door ramen en deuren goed te sluiten en waardevolle spullen uit het zicht te leggen, kan veel ellende voorkomen worden. Een inbraak brengt veel stress met zich mee. Het kan zijn dat er waardevolle spullen als een laptop of een mobiel gestolen zijn. Maar ook werkstukken of andere belangrijke spullen voor een student kunnen meegenomen worden.

In de filmpjes op de Facebookpagina wordt aan studenten uitgelegd om hun deur altijd op slot te doen. Ook is het raadzaam om alle ramen te sluiten. Als er geen goed slot op de deur zit, kunnen studenten bij hun huisbaas aangeven of hij kan zorgen voor een ander slot. Sloten met een zogenoemd SKG-logo voldoen aan het politiekeurmerk veilig wonen. Daarnaast is het belangrijk om waardevolle spullen netjes op te bergen en niet in het zicht te leggen. Ook kan het raadzaam zijn om een klein kluisje in de kamer te plaatsen. Dit kan het beste verankerd worden aan de muur of aan de vloer.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids