Normal_duurzaamheid

Mbo'ers van studentenbedrijf Inceptio in Vlissingen leggen op scholen in de bezoeken af. Deze 'Green Agents' controleren in opdracht van de Vereniging van Zeeuwse gemeenten schoolgebouwen en adviseren over duurzaamheid. Dit meldt Omroep Zeeland.

De studenten studeren aan mbo-school Scalda in Middelburg en lopen stage bij het studentenbureau in Vlissingen. De 'Green Agents' hebben inmiddels twaalf scholen bezocht. Van deze scholen hebben alle aangeven iets met de adviezen te willen doen, als het budget dit toelaat. Begeleider Eveline Rodts merkt dat de scholen eerder een advies van de Green Agents aannemen dan van mannen in pak. "De jongeren zijn een heel jaar bezig met duurzaamheid en weten dus echt wel waar ze het over hebben. Ze willen Zeeland echt een stukje duurzamer maken en dat kunnen ze goed overbrengen."  
 
Studentenbedrijf Inceptio is in 2011 opgericht voor mbo-studenten die moeilijk aan een stageplek konden komen. Nadat de subsidie hiervoor afliep, zijn ze zich gaan richten op duurzaamheid. Inmiddels wordt er door de provincie en gemeente gebruik gemaakt van het bedrijf om Zeeland een stukje duurzamer te maken.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids