Normal_leerbedrijvenhorizoncollege2

Ruim 250 leerbedrijven uit Noord-Holland kwamen dinsdag 31 mei naar het eerste Horizon Plaza in het AZ-stadion. Onder meer kappers, horecabedrijven, winkeliers, transportbedrijven en bakkers kregen van het ROC Horizon College een programma aangeboden, met als hoofdgast Arnold Vanderlyde. Doel van de bijeenkomst was om de relatie met leerbedrijven verder te versterken. Dat meldt het ROC Horizon College.

Alle leerbedrijven van de onderwijssector Handel & Dienstverlening van het Horizon College waren uitgenodigd om een bezoek te brengen aan Horizon Plaza. Het was voor het eerst dat de sector ervoor koos om een gezamenlijke praktijkopleidersbijeenkomst te organiseren om zo de leerbedrijven meer te kunnen bieden. Zo was gastspreker Arnold Vanderlyde uitgenodigd om de link tussen topsport en ondernemen te benadrukken. Hij is ervan overtuigd dat succes in ondernemen maakbaar is en benoemde een aantal fundamentele eigenschappen die ondernemers moeten hebben om succesvol te zijn.

De bedrijven konden netwerken tijdens de bedrijvenmarkt. Ook konden zij workshops bijwonen over duurzaamheid, netwerken en acquisitie en werden ze getrakteerd op een wijnproeverij en een buffet. Er waren demonstraties van virtual reality en drones en bezoekers konden tijdens een ritje in een Smart het rijden onder invloed ervaren. Hiervoor kregen zij een speciale bril op die het effect hiervan simuleert.

Nico Molenaar, directeur van Sligro Alkmaar was een van de bezoekers van de bijeenkomst. “Ik vind dit een geweldig initiatief. Horizon Plaza had veel te bieden en wij hebben andere mkb-bedrijven kunnen laten zien wat we in huis hebben tijdens de bedrijvenmarkt. Onze stagiairs van het Horizon College hadden een grote rol in onze presentatie, geweldig om dit zo samen met het Horizon College neer te kunnen zetten”, zegt Molenaar. Het Horizon College is blij met de grote opkomst. Sectordirecteur Monique Spaansen: “Wij vinden het belangrijk om op deze manier het contact met onze leerbedrijven te intensiveren. Zij zijn van grote waarde voor de kwaliteit van onze opleidingen. Als mbo-opleiding leiden wij op voor een beroep. Leren in de praktijk is daarbij onmisbaar.”

© Nationale Onderwijsgids