Normal_sport_volleybal

Op 18, 19 en 20 mei vinden diverse Nederlandse Kampioenschappen voor mbo-studenten plaats in Zwolle, Arnhem en Amersfoort. Deze NK's worden elk jaar georganiseerd door mbo-scholen voor mbo-studenten. Het platform Bewegen en Sport mbo wil op deze manier vitaal burger- en ondernemerschap bevorderen.

De NK's variëren van voetbal, volleybal en handbal tot karate, dance en judo. Aan de NK's mogen alleen scholen deelnemen die lid zijn van het platform Bewegen en Sport. Via de website van het platform kan een student zich inschrijven via de eigen sportcoördinator of verantwoordelijk docent. Het platform Bewegen en Sport heeft de volgende visie en missie: "een gezonde mbo-school helpt studenten zich te ontwikkelen tot vitale werknemers en burgers. Daarom is bewegen en sport onderdeel van elke opleiding en kan elke student dagelijks bewegen en sporten op school." 
 
Het mbo heeft sinds 1996 geen verplichte wekelijkse sportlessen meer. Het platform Bewegen en Sport mbo wil graag 5 procent (50 uur) van de jaarlijkse minimale onderwijstijd (1000 uur) laten besteden aan lessen Bewegen & Sport binnen Loopbaan en Burgerschap. De ministeries van OCW en VWS hebben in het verleden extra geld beschikbaar gesteld voor bewegen en sport in het onderwijs. Het platform Sport, Bewegen en Onderwijs vanuit de PO-Raad, VO-raad en MBO Raad wil met behulp van subsidie een groter en beter sport-, bewegen- en gezonde leefstijlaanbod in en rondom primair en voorgezet onderwijs en mbo-scholen bewerkstelligen.
 
© Nationale Onderwijsgids