Normal_drugs_pillen_medicatie_medicijenn

Het Openbaar Ministerie in Curaçao heeft een nieuwe campagne gelanceerd om het drugsgebruik van Nederlandse stagiairs tegen te gaan. Door middel van een poster worden stagiairs uitgenodigd voor 'het feest waar je spijt van krijgt'. Dit meldt NOS.

De poster waarschuwt stagiairs op een ludieke manier voor de gevolgen van drugsgebruik en drugsverkoop. Zo vindt de 'afterparty' plaats in de gevangenis en is een blijvende herinnering aan het feest een strafblad. De campagneposters komen te hangen bij uitgaansgelegenheden, sportclubs en scholen. Daarnaast voert de politie vaker preventieve controles uit.
 
Volgens het OM is het drugsgebruik van Nederlandse stagiairs buitengewoon zorgelijk. Uit onderzoek blijkt dat veertig procent van de stagiairs drugs gebruikt, voornamelijk xtc en cocaïne. Een groot deel van hen is op Curaçao voor het eerst in aanraking gekomen met cocaïne. Er is makkelijk aan te komen en bovendien relatief goedkoop. Het OM kan niet zeggen of Nederlanders meer overlast veroorzaken dan Curaçaose jongeren.
 
© Nationale Onderwijsgids