Normal_mbo_eten

Op donderdag 21 januari start de Amsterdamse Collegetour voor studenten van het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) in Amsterdam. De Amsterdamse Collegetour brengt mbo-studenten die volop bezig zijn met hun opleiding in contact met inspirerende en bijzondere gasten. Dat meldt de gemeente Amsterdam.

Mbo-studenten interviewen samen met presentator Jan Versteegh grootheden uit hun vakgebied. Voormalig topvoetballer Clarence Seedorf is de eerste gast die in gesprek gaat met de studenten. Versteegh is gastheer en leidt het gesprek over de ambities van Seedorf en hoe hij die gerealiseerd heeft. Welke obstakels heeft hij moeten overwinnen om succesvol te zijn? Wat zijn de hoogtepunten en dieptepunten uit zijn carrière? En waar staat hij nu in zijn leven? Welke adviezen heeft hij voor de mbo-student van nu? De mbo-studenten zullen hem met verrassende en pittige vragen aan de tand voelen.

De Amsterdamse Collegetour is een gezamenlijk initiatief van studenten van het ROC van Amsterdam, ROC TOP, het Mediacollege Amsterdam en het HMC de mbo vakschool voor hout, meubel en interieur. Dit is de eerste bijeenkomst in een reeks van vier. Bijzonder is dat de Amsterdamse studenten de organisatie van deze Collegetour in eigen hand hebben. De eerste bijeenkomst vindt plaats op donderdag 21 januari bij het ROC van Amsterdam, MBO College Zuid. Zo’n 150 studenten zullen zich laten inspireren door Clarence Seedorf.

De Amsterdamse Collegetour is mogelijk gemaakt in het kader van de Amsterdamse MBO-Agenda. Dit is de gezamenlijke agenda, waarin de gemeente en alle Amsterdamse mbo-instellingen inzetten op sterk middelbaar beroepsonderwijs voor nu en in de toekomst. Onderwijs dat kwalitatief goed is, jongeren een succesvolle schoolloopbaan biedt en hen goed voorbereidt op de eisen van de (regionale) arbeidsmarkt en samenleving.

© Nationale Onderwijsgids