Normal_examen_tentamen_leerling

Voorlopig mag het mbo van de Scholengemeenschap Bonaire geen examens meer afnemen. Dit heeft de Onderwijsinspectie besloten. Het examenbureau van het mbo functioneert volgens de inspectie onvoldoende, waardoor een correct verloop van examens niet gegarandeerd kan worden. Dat meldt Caribisch Netwerk.

De maatregel geldt voor zowel de theorie- als de praktijkexamens. Eerder al concludeerde de inspectie dat de examinering van de mbo-opleidingen van de SGB niet aan de basiskwaliteit voldeden. Ondanks afspraken en verbeterplannen is de school er niet in geslaagd de examinering op het juiste niveau te brengen.

De studenten van het mbo zullen door de maatregel van de inspectie studievertraging oplopen. Ook jongeren die een mbo-1-opleiding volgen bij Forma, het instituut voor volwassen educatie, worden getroffen door de maatregel. In deze periode neemt de school voor deze opleiding examens af die nu niet door kunnen gaan. De diplomering voor deze studenten stond al gepland. “Deze tegenslag is voor onze studenten zwaar te verwerken. Het is een kwetsbare groep, het zijn jongeren die al veel ‘faalervaringen’ hebben in hun leven. Een succes als het behalen van een diploma is voor hen essentieel”, zegt Inge Berben, directeur van Forma. De scholengemeenschap gaat nog in gesprek met de inspectie over een verbeterplan. 

© Nationale Onderwijsgids