Logo_serious_request_glazen_huis_3fm

Verschillende onderwijsinstellingen zetten zich ook dit jaar weer in voor Serious Request van NPO 3FM. Zo worden er door docenten, studenten en leerlingen verschillende acties opgezet om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Dit jaar vraagt Serious Request aandacht voor de generatie van de toekomst in oorlogs- en conflictgebieden. 

Docenten en studenten van het MBO College Almere hebben onder het motto 'onderwijs voor onderwijs' een 24-uur lesmarathon opgezet om geld in te zamelen. Ruim 90 studenten zaten op 16 december om 8:30 uur in de collegezaal voor de marathon. Er werd een ludiek en breed onderwijsprogramma aangeboden. De studenten lieten zich sponsoren en haalden daarmee geld op. Vandaag wordt het eindbedrag bekend gemaakt en overhandigd aan de dj's in het Glazen Huis in Heerlen.

Medewerkers en studenten van Maastricht University brengen op zondag 20 december een cheque met het bedrag van 10.000 euro naar het Glazen Huis. Een fakkeltocht waaraan 100 mensen hebben deelgenomen, een actie van de vakgroep Huisartsgeneeskunde en het geld dat normaal gesproken besteed wordt aan het ‘aankleden’ van het jaarlijks kerstcadeau voor medewerkers, hebben dit bedrag bij elkaar gebracht.

Ook studenten van het Koning Willem I College hebben verschillende activiteiten opgezet. Zo was er een kerstmarkt, een inzamelactie, een knipactie en verkoopacties. Verschillende opleidingen doen mee aan allerlei activiteiten om geld in te zamelen. Ook de opbrengst van warme chocomel en soep gaat naar het goede doel.

Vrijdagavond 18 december laten drie dj's van 3FM zich weer opsluiten in het Glazen Huis. Het geld dat Serious Request 2015 opbrengt gaat naar kinderen en jongeren in oorlogs- en conflictgebieden die leven onder de meest extreme omstandigheden en daardoor weinig kans hebben op scholing en ontwikkeling. Zij zijn de stille slachtoffers van de oorlog. 

©Nationale Onderwijsgids