Logo_aoc

AOC Groenhorst is voor de zesde keer op rij door de Keuzegids mbo 2016 is uitgeroepen tot beste AOC. Kort achter Groenhorst staan AOC De Groene Welle en Nordwin College. Ten opzichte van de ROC’s staat Groenhorst met 71 punten op de derde plaats. Dat meldt Groenhorst.

Agrarische Opleidingscentra (AOC’s)  bieden groene opleidingen - van voedselverwerking en hovenier tot bloem, dierverzorging, teelt en milieubeheer. "Het is een prachtige erkenning van de kwaliteit van ons groene mbo", zegt Truda Kruijer, algemeen directeur van Groenhorst. Het domein Agroproductie van Groenhorst krijgt van de Keuzegids 83 punten, meer dan voldoende om in 2016 het predicaat ‘topopleiding’ (minimaal 75 punten) te mogen voeren. De opleidingen binnen de domeinen Natuur en milieu, Dieren en Voeding/vers bij Groenhorst worden door de Keuzegids allemaal in de top 4 geplaatst, de hoge scores tezamen resulteren in een nummer één plaats voor AOC Groenhorst. 

Truda Kruijer: "We bieden topvoorzieningen met veel praktijk en werken intensief samen met bedrijven. Dat is wat onze studenten merken en wat ons bedrijfsleven herkent. Onze studenten hebben potentie en ik prijs me gelukkig met de betrokken en vakkundige medewerkers die altijd bezig zijn om die potentie naar voren te halen. We zijn en blijven een onmisbare schakel voor de groene sector, die rol en die verbinding met de sector nemen we uiterst serieus."

Het aanbod mbo-opleidingen in Nederland is erg groot. Om helderheid te scheppen in de kwaliteitsverschillen tussen de verschillende mbo-opleidingen, publiceert de Keuzegids ieder jaar een onafhankelijke gids. Hierin worden opleidingen en scholen in het middelbaar beroepsonderwijs (ROC’ s, AOC’s en Vakscholen) beoordeeld en met elkaar vergeleken. Dit gebeurt onder andere op basis van onderzoek onder deelnemers en gegevens van de onderwijsinspectie. Meer informatie is te vinden op www.keuzegids.org.

© Nationale Onderwijsgids