Logo_logo-aoc-raad

certificaten waren voor het groene mbo. Het kwaliteitscertificaat is een erkenning voor succesvolle, kwalitatief hoogstaande internationale mobiliteitsprojecten binnen het mbo. Om het charter te mogen ontvangen moet internationalisering ingeweven zijn in het beleid van de organisatie. Ander belangrijk criterium is dat internationalisering sterk verankerd is in de opleidingen. Dat meldt de AOC Raad.

Het groene onderwijs loopt voorop wanneer het gaat om internationalisering. Dat blijkt onder meer uit het aantal internationale stages dat wordt gevolgd door studenten in het mbo-groen (6 procent, tegen 1 procent in het gehele mbo). De AOC Raad is blij met de erkenning. Internationalisering maakt deel uit van hun Sectorplan 2015-2020. Het kwaliteitscertificaat draagt bij aan de verdere ontwikkeling van internationalisering: studenten en docenten komen voor meer externe subsidies in aanmerking, het zorgt voor erkenning door buitenlandse partners en het keurmerk draagt bij aan vermindering van administratieve rompslomp bij subsidieaanvragen.

De VET Mobility Charters werden uitgereikt door mevrouw Marjan Hammersma, directeur-generaal Cultuur en Media binnen OCW, verantwoordelijk voor internationalisering. Zij reikte deze prijs uit namens de minister Bussemaker van Onderwijs aan Lentiz, Wellantcollege, Terra, GroeneWelle, Nordwin, AOC Oost, Aeres Groep, Citaverde College, Clusius en Helicon Opleidingen. 

© Nationale Onderwijsgids