Logo_roc_van_twente_logo

Op 1 december ontvangt ROC van Twente de Vocational Education and Training Mobility (VET) Charter tijdens de nationale conferentie Erasmus+. Dit Europees kwaliteitskeurmerk wordt voor de periode van 2015-2020 toegekend aan mbo-organisaties waarbij internationalisering in brede zin onderdeel is van het onderwijs en het geeft blijk van bewezen kwaliteit in mobiliteit en inbedding van internationalisering in onze organisatie. Dat meldt ROC van Twente.

Het moderne bedrijfsleven is internationaal georiënteerd. Grenzen, taal- en cultuurverschillen zijn geen barrière meer. Dat betekent dat het beroepsonderwijs daar op moet inspelen en dat gebeurt bij ROC van Twente in toenemende mate.

ROC van Twente heeft zichzelf voor de periode 2015-2020 een aantal volgende doelen op het gebied van internationalisering gesteld. Zo wil het ROC meer internationale activiteiten in het onderwijs op school, waarbij ook veel aandacht zal uitgaan naar de Euregio. Een verdubbeling van het aantal deelnemers aan buitenlandstages (studenten en medewerkers). En tot slot excellentieprogramma’s in de vorm van exchange programma’s met bijvoorbeeld de Verenigde Staten en tweetalig onderwijs.

Erasmus+ is het Europese subsidieprogramma voor onderwijs, jeugd en sport. Aan de basis staat de gedachte dat investeringen in onderwijs, opleidingen en niet-formeel leren van cruciaal belang zijn om mensen – ongeacht hun leeftijd of achtergrond – de kans te geven zich voortdurend te ontwikkelen oftewel: een leven lang te leren.