Logo_gezonde-school_logo_cmyk11

Vanaf 15 november kunnen mbo-scholen zich aanmelden voor het ondersteuningsaanbod Gezonde School 2016. Deze nieuwe financieringsronde is mogelijk door extra budget van de ministeries van Onderwijs en Volksgezondheid. Een beperkt aantal basisscholen en middelbare scholen mogen eveneens een aanvraag indienen voor ondersteuning. Dit meldt de MBO Raad.

De soort ondersteuning wijkt wel af van het aanbod uit vorige jaren. Deze ronde is alleen voor scholen die een themacertificaat willen halen van het vignet Gezonde School. Mbo-instellingen kunnen daarvoor een aanvraag doen voor 2800,- euro. Scholen mogen zelf bepalen hoe zij dit bedrag besteden. De begeleiding door een Gezonde Schooladviseur (maximaal 800,- euro) ligt daarbij wel vast. Het overige geld kan gebruikt worden als vergoeding voor een eigen medewerker of voor een activiteit voor het aanvragen van een themacertificaat.

Scholen moeten voor 15 oktober 2016 voldoen aan de voorwaarden voor een themacertificaat om ondersteuning te ontvangen. Ook basisscholen die dit jaar aan Het Nationaal Schoolontbijt en scholen (po en vo) waarvan de aanvraag in 2015 niet of deels is toegekend, mogen zich aanvragen voor de extra ondersteuningsronde. Aanmelden voor het ondersteuningsaanbod kan tot en met 18 december. Meer informatie en aanmelden op www.gezondeschool.nl

© Nationale Onderwijsgids