Normal_expeditie_toekomst_01

Wat wil ik bereiken? Hoe wil ik me ontwikkelen? Hoe zorg ik dat ik straks een baan of een onderneming heb? Met die vragen zijn circa zestig leerlingen van het ROC Horizon College, locatie Alkmaar, aan de slag gegaan tijdens Expeditie Toekomst. Aan de hand van opdrachten en presentaties werden eerstejaars leerlingen van de mbo-opleiding Marketing en Communicatie gecoacht in hun zoektocht naar hun talenten en hoe zij deze kunnen benutten. Dat meldt ROC Horizon College.

In twee dagen tijd werden in de TelefoonCentrale in Alkmaar presentaties gegeven over onder meer beroepskeuze, toekomstperspectief, jezelf presenteren en plezier hebben en houden in je werk. Vervolgens kregen de leerlingen de opdracht om zichzelf te presenteren en een magazine te maken over Expeditie Toekomst.

Mel van Duin vond de expeditie een zinvolle zoektocht: “Mijn toekomstperspectief is duidelijker geworden. Ik wil graag manager of ondernemer worden. Het maken van het magazine gaf de mogelijkheid mezelf te ontwikkelen in het managen. Mijn groepje wees mij namelijk aan als hoofdredacteur en ik moest mijn groepje aansporen tot het maken van artikelen. Daarnaast heb ik een ontwikkeling gemaakt in mezelf presenteren voor een groep.”

Ook Salle Safiani heeft nu een beter beeld van zijn wensen voor de toekomst. Hij zegt hierover: “De expeditie heeft mij geleerd dat dingen die misschien leuk lijken, achteraf kunnen tegenvallen. Manager zijn leek mij leuk, maar ik ben er achter gekomen dat ik meer ondernemer wil zijn. Het opbouwen van iets uit niets spreekt mij aan, dat is een uitdaging. Zelf wil ik graag een eigen bedrijf starten in de communicatiebranche, mensen met elkaar verbinden is waar ik plezier uit haal.”

© Nationale Onderwijsgids